ΑΦΙΞΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Η φιλοσοφία μας

Το" Κυλίνδρα" είναι κτισμένο στον ίσκιο του κάστρου, στη άκρη του παραδοσιακού οικισμού της χώρας υπό τον έλεγχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Ο σεβασμός στη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και διακόσμηση ήταν για εμάς μονόδρομος και υποχρέωσή μας. Τα στούντιο είναι επιπλωμένα με ξεχωριστό γούστο και φαντασία με αντίκες, χαλιά και αντικείμενα λαϊκής τέχνης , ενώ ο εξοπλισμός είναι σύγχρονος και ποιοτικός. Η θέα στο Αιγαίο είναι ανεμπόδιστη.

Οι εσωτερικοί χώροι θυμίζουν παλιό Aστυπαλίτικο αρχοντικό του περασμένου αιώνα, με τις ανέσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου ενω στους εξωτερικούς δεσπόζουν το έντονο μπλε και το λευκό που παραπέμπουν στις Κυκλάδες. Αυτό άλλωστε είναι το αρχιτεκτονικό ιδίωμα της Αστυπάλαιας. Όμως κανένα στυλ διακόσμησης δεν είναι αρκετό για ένα ξενοδοχείο αν δεν συνοδεύετε από την αγάπη και την φροντίδα προς τους φιλοξενούμενους.

Special Offers Packages

Γιατί στο Studios Kilindra.

Γιατί είναι πολύ κοντά στο κέντρο. Γιατί η θέα κόβει την ανάσα. Για την γαλήνη και την ησυχία μακριά από θορύβους, μηχανάκια και αυτοκίνητα. Για την παραλία ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο.

Μαγευτική τοποθεσία.

Το ξενοδοχείο είναι κρεμασμένο στο βράχο, κάτω από την είσοδο του κάστρου. Από τα μπαλκόνια παρακολουθείτε τα ρίγη της θάλασσας με συνοδεία το τραγούδι των κυμάτων.

Το 'Μαγαζάκι'

Η μικρή παραλία 'Μαγαζάκι' βρίσκετε κάτω από τα πόδια σας. Από εκεί έρχεται και ο ήχος των κυμάτων που σκαρφαλώνει στα μπαλκόνια σας.

width="1504" height="500">
Τα Δωμάτια ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Η λαϊκή αρχιτεκτονική της Αστυπάλαιας

Το μονόσπιτο της Αστυπάλαιας, η πρώτη μορφή λαϊκής κατοικίας, όπως διαμορφώθηκε στο κάστρο και όπως αργότερα εξαπλώθηκε και στον υπόλοιπο οικισμό, αποτελούνταν από μια στενόμακρη κάμαρη που βλέπει στο δρόμο, από μια πόρτα και ένα μικρό παράθυρο.Το κατώι, που χρησιμοποιούνταν για την καθημερινή λάτρα και την αποθήκευση των γεννημάτων, συνδεόταν με το ανώι, που αρχικά είχε μόνο μια μεγάλη κάμαρα, μέσω μιας εξωτερικής πέτρινης ή ξύλινης σκάλας με καφασωτό κιγκλίδωμα. Τα βαμμένα με έντονα χρώματα ή κατάλευκα σπίτια πλαισιώνονται από ξύλινα μπαλκόνια, λιακωτά και υπέρθυρα με ενετικές επιδράσεις.

Απίστευτη Τοποθεσία ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Μέχρι την πόρτα μας...

Αφού φτάσετε στην πλατεία από την μεριά που βρίσκονται οι ανεμόμυλοι θα αντιληφθείτε ότι απαγορεύετε η πρόσβαση σε αυτή. Έτσι στο αριστερό μέρος του δρόμου είναι οι ανεμόμυλοι και στο δεξί μια σχετικά απότομη κατηφόρα. Κατεβαίνετε αυτό το δρόμο και αμέσως αριστερά συναντάτε μια μικρή στοά όπου βρίσκετε το κομμωτήριο του Νικήτα. Συνεχίζεται και ο δρόμος σας φέρνει μπροστά στην πόρτα μας. Υπάρχει ιδιωτικό parking του ξενοδοχείου αλά στην αιχμή της τουριστικής περιόδου μπορεί να μη βρείτε θέση. Ωστόσο το προσωπικό του ξενοδοχείου μας θα φροντίσει για την εξυπηρέτηση σας..

Λαϊκός πολιτισμός της Αστυπάλαιας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εσωτερική διακόσμηση του αστυπαλιώτικου σπιτιού που έχει εκφραστεί μέσω της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής, της υφαντικής, της κεντητικής, της αγγειοπλαστικής και κυρίως της ξυλογλυπτικής που φανερώνεται έντονα στα κουφώματα και τα ταβάνια των σπιτιών, τα οποία είναι περίτεχνα διακοσμημένα με πρωτότυπα σχέδια. Όμως η πιο περίτεχνη έκφρασή της είναι ο θαυμάσιος ξύλινος διάκοσμος του κρεβατιού με τις σειρές από ξυλόγλυπτα ράφια, τις λεγόμενες «κριντζόλες», ατόφιο δείγμα της τοπικής λαϊκής αρχιτεκτονικής, και τις περίφημες σκαλιστές σεντούκες.

ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Deluxe Στούντιος

Άνετα και ευρύχωρα διαμερίσματα περίπου 30 τ.μ. με μπαλκόνια με απίστευτη θέα το απέραντο γαλάζιο. Μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι δύο ενήλικες

ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ

Παραδοσιακή Μεζονέτα

Μεγάλα παραδοσιακά Αστυπαλίτικα σπιτάκια σε δύο επίπεδα περίπου 40 τ.μ. με υπέροχη θέα. Μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι τρεις ενήλικες.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ

Σουίτα 'Κυλίνδρα'

Η σουίτα του Studios Kilindra με την τεράστια βεράντα και την ξεχωριστή φινέτσα είναι πάντα έτοιμη να φιλοξενήσει νεόνυμφους και πολύ ερωτευμένους.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ