ΑΦΙΞΗ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Απίστευτη Τοποθεσία

Μοναδική θέα

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι μοναδική σε όλο το νησί και για αυτό είμαστε υπερήφανοι. Είναι κρεμασμένο από τον βράχο, κάτω από την είσοδο του κάστρου στην νοτιοδυτική πλευρά του λόφου. Προστατευμένοι από το καλοκαιρινό μελτέμι παρακολουθείτε από το μπαλκόνι σας τα ρίγη της θάλασσας με συνοδεία το τραγούδι των κυμάτων. Η μικρή παραλία 'Μαγαζάκι' βρίσκεται κάτω από τα πόδια σας και σας περιμένει. Τόσο κοντά στο κέντρο και κυριαρχεί απόλυτη γαλήνη γιατί ο δρόμος μας μετά από λίγα μέτρα καταλήγει σε αδιέξοδο και δεν υπάρχει κίνηση οχημάτων.

...Μέχρι την πόρτα μας

Αφού φτάσετε στην πλατεία από την μεριά που βρίσκονται οι ανεμόμυλοι, θα αντιληφθείτε ότι απαγορεύεται η πρόσβαση σε αυτή. Έτσι, στο αριστερό μέρος του δρόμου είναι οι ανεμόμυλοι και στο δεξί μια σχετικά απότομη κατηφόρα. Κατεβαίνετε αυτό το δρόμο και αμέσως αριστερά συναντάτε μια μικρή στοά όπου βρίσκεται το κομμωτήριο του Νικήτα. Συνεχίζετε και ο δρόμος σας φέρνει μπροστά στην πόρτα μας. Υπάρχει ιδιωτικό parking του ξενοδοχείου αλλά στην αιχμή της τουριστικής περιόδου μπορεί να μη βρείτε θέση. Ωστόσο, το προσωπικό του ξενοδοχείου μας θα φροντίσει για την εξυπηρέτηση σας.

Πράγματα να κάνετε στο νησί

Σημαντικά αξιοθέατα

Το Ενετικό κάστρο, η Παναγία η Πορταίτσσα και το μουσείο στον Πέρα Γιαλό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αυτά είναι τρία από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα που θα πρέπει να επισκεφθείτε όχι μόνο για το περιεχόμενο τους αλλά και για να αισθανθείτε την μαγεία της ένωσης του μπλε του ουρανού και της θάλασσας σκεπασμένα από το αλμυρό και δροσερό αεράκι. Κατά τ΄άλλα ο κατάλογος με τα αξιοθέατα είναι μεγάλος. Βυζαντινά κάστρα και μοναστήρια, αρχαία νεκροταφεία, ψηφιδωτά περίτεχνα δάπεδα και ερειπωμένες εκκλησιές είναι τα στολίδια αυτού του ευλογημένου τόπου του ζαφορά, του θυμαριού και της μέλισσας.

Ο Εξωτικός Κουτσομύτης

Μην χάσετε την ημερήσια εκδρομή με το καραβάκι στον Κουτσομύτη με την εξωτική του παραλία και τα γαλαζοπράσινα νερά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για ημερήσιες αποδράσεις υπάρχουν τα νησάκια Χονδρό, Λιγνό, Αγία Κυριακή, Κουτσομύτη με όμορφη παραλία και Κουνούπες. Μακρύτερα τα Αδέλφια, η Σύρνα και τα Τρία νησιά. Στα δυτικά τα νησάκια Κτένια, Ποντικούσσα, Οφιδούσσα, Κατσαγρέλι και στα βόρεια τα Φωκιονήσια. Όσο για κείνους που φοβούνται τα φίδια να έχουν υπόψη τους πως η Αστυπάλαια είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν καθόλου φίδια γιατί είναι πέρασμα των πελαργών που τα … εξολοθρεύουν.

Πανέμορφες παραλίες

Πολλές και πανέμορφες παραλίες σας καλούν να τις εξερευνήσετε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Από που να αρχίσει κανείς ! Λιβάδι (η παραλία του χωριού), Άγιος Κωνσταντίνος, Καμινάκια και οι Βάτσες με την υπέροχη καντίνα, το Στενό, οι Πλάκες, Το μπλε λιμανάκι, τα Μαμούνια και τόσες άλλες. Οι πιο πολλές προσβάσιμες με τα πόδια η με το αυτοκίνητο. Ελάτε να τις ανακαλύψετε και να τις απολαύσετε.